Σαλάτα ρόκα με προσούτο
για 4 άτομα
Υλικά
- 200 γραμμάρια προσούτο
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 φέτες ψωμί
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο σουσάμι
- μερικά τσάιβς ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου
Εκτέλεση
- Κόβετε τις φέτες του ψωμιού σε 4 μπαστουνάκια την καθεμιά. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό λάδι και τηγανίζετε τη σκελίδα του σκόρδου 1 ‘-2’. Κατόπιν τη βγάζετε και ρίχνετε τα μπαστουνάκια του ψωμιού. Τηγανίζετε τα μπαστουνάκια του ψωμιού μέχρι να ροδίσουν καλά. Στο τέλος τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και συνεχίζετε το τηγάνισμα 1’,ανακατεύοντας. Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί. Πλένετε τα φύλλα της ρόκας και τα στραγγίζετε κι αυτά. Τα μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα μαζί με το ψωμί και τις φέτες του προσούτο. Χτυπάτε καλά το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνετε τη σαλάτα, σκορπίζετε από πάνω μερικά τσάιβς και σερβίρετε.