Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά και ταμπάσκο
Υλικά
- 300 γραμμάρια ζυμαρικά κοντά, βρασμένα αλ ντέντε
- το στήθος από ένα κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένες σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 150 γραμμάρια γιαούρτι
- 75 γραμμάρια φύλλα πράσινης σαλάτας
- 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιές γλυκού πράσινο Ταμπάσκο
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι στρώνετε τις φετούλες του κολοκυθιού. τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ραντίζετε με το λάδι και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Ψήνετε τα λαχανικά στο φούρνο 35′, στους 200°C και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και από πάνω προσθέτετε το γιαούρτι, το κοτόπουλο και τα ψημένα λαχανικά. Κατόπιν βάζετε τα φύλλα της σαλάτας πλυμένα και στραγγισμένα. Χτυπάτε καλά σε σέικερ το ηλιέλαιο με τη μαγιονέζα και το πράσινο Ταμπάσκο. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα, λίγο πριν τη σερβίρετε.