Σαλιγκάρια ψητά
Υλικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 3 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το σαλιγκάρια και τα πλένετε. Ελέγχετε όσα δεν βγαίνουν από το καβούκι τους και, αν δεν είναι ζωντανά, τα πετάτε. Ρίχνετε νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα σαλιγκάρια, τα ζεματάτε για 3 λεπτά και τα στραγγίζετε καλά. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα ραντίζετε με το ξίδι. Τα ψήνετε σε σχάρα με το κέλυφος προς τα κάτω για 15-20 λεπτά. Βγάζετε το κέλυφος από τα σαλιγκάρια με μια οδοντογλυφίδα και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού, περιχύνετε τα σαλιγκάρια, τα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε.