Σαλιγκαρόσουπα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣΟΥΠΑ

4 μερίδες σούπας:

Υλικά

  • 4 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 125 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • 23 φρέσκα κρεμμυδάκια ή πράσα
  • 75 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 1 κουτί (κονσέρβα) με 24 σαλιγκάρια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 λίτρου λευκό κρασί
  • 1 μπουκαλάκι κρέμα γάλακτος (200 γραμμάρια)
  • 2 κύβους
  • 46 κουταλιές γλυκού έτοιμη σάλτσα μπεσαμέλ
  • λίγη Worcestersauce
  • 1 λεμόνι
  • 23 κουταλ. σούπας κονιάκ
  • αλάτι-πιπέρι.

Για να καλύψετε τη σούπα, θα χρειαστείτε:

  • 2 κρόκους
  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ
  • 2 κουταλιές σούπας γλυκού τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Πλένετε τα μανιτάρια. Τα κόβετε όλα σε μικρά κομματάκια. Πλένετε και κόβετε επίσης τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και ψήνετε σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζετε τα σαλιγκάρια, χωρίς να πετάξετε τον ζωμό. Τα κόβετε, όπως επίσης και το μαϊντανό. Προσθέτετε το μαϊντανό και τα σαλιγκάρια στην κατσαρόλα και τα ψήνετε όλα μαζί, χωρίς καπάκι, περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνετε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, τους κύβους λιωμένους, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε σιγανή φωτιά 5 λεπτά. Τέλος ρίχνετε τη σκόνη έτοιμης σάλτσας, την Worcester sauce, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.

Για την κάλυψη της σούπας: Βάζετε τη σούπα σε μπολάκια πυρέξ. Ανακατεύετε τους κρόκους με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ρίχνετε πάνω στη σούπα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τοποθετείτε τα μπολάκια στον ζεστό φούρνο μερικά λεπτά έως ότου αρχίσει να λιώνει και να ροδίζει το τυρί.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply