Σαλμί χοιρινό
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσετε και χύνετε το ζωμό. Μόλις χλυαρώσουν τα καθαρίζουμε και τα λιώνουμε.
- Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρέας με το λάδι και το σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τα σκόρδα, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση, ώσπου να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.