Σάλτσα μπάρμπεκιου με κέτσαπ και μουστάρδα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάλτσα μπάρμπεκιου με κέτσαπ και μουστάρδα

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια κέτσαπ
  • 1 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας άσπρο ή κόκκινο ξίδι
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόνη τσίλι ή μπούκοβο
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα με κόκκους

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ψήνετε 7 περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το κέτσαπ, τη ζάχαρη, τι ξίδι και τη σκόνη τσίλι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10′. Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε τη μουστάρδα, ανακατεύοντας. Δοκιμάζετε και προσθέτετε, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει για να την χρησιμοποιήσετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply