Σάλτσα κιμά Μπολωνέζ
Χρόνος: 5 λεπτά
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 5–6 κουταλιές σούπας λάδι
- 1–2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3–4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
- 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμύδια. Σβήνετε τον κιμά με το κρασί, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κλείνετε τη χύτρα. Μαγειρεύετε τη σάλτσα για 5 λεπτά.