Σάλτσα με γιαούρτι και αγγούρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάλτσα με γιαούρτι και αγγούρι

Υλικά

  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • αλάτι
  • 3 κουταλιές γλυκού δυόσμος ξερός
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 200 γραμμάρια κρεμ-φρές
  • άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το αγγούρι, το κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και το κόβετε σε κύβους πάχους περ. 5 χιλιοστών. Το ανακατεύετε με 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι, το σκεπάζετε με σελοφάν και το αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο. Τρίβετε το κουκουνάρι με το σκόρδο, με το δυόσμο και με λίγο αλάτι. Προσθέτετε λίγο, λίγο το ηλιέλαιο. Χτυπάτε το γιαούρτι με τη κρέμ-φρές, προσθέτετε τους στραγγισμένους κύβους αγγουριού και το μίγμα
  2. σκόρδου και βασιλικού. Προσθέτετε όσο χυμό αγγουριού και πιπέρι θέλετε. Διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Ταιριάζει με κρέας στα κάρβουνα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply