Σάλτσα με γιαούρτι και αγγούρι
Υλικά
- 1 μεγάλο αγγούρι
- αλάτι
- 3 κουταλιές γλυκού δυόσμος ξερός
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 3 κεσεδάκια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια κρεμ-φρές
- άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το αγγούρι, το κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και το κόβετε σε κύβους πάχους περ. 5 χιλιοστών. Το ανακατεύετε με 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι, το σκεπάζετε με σελοφάν και το αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο. Τρίβετε το κουκουνάρι με το σκόρδο, με το δυόσμο και με λίγο αλάτι. Προσθέτετε λίγο, λίγο το ηλιέλαιο. Χτυπάτε το γιαούρτι με τη κρέμ-φρές, προσθέτετε τους στραγγισμένους κύβους αγγουριού και το μίγμα
- σκόρδου και βασιλικού. Προσθέτετε όσο χυμό αγγουριού και πιπέρι θέλετε. Διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Ταιριάζει με κρέας στα κάρβουνα.