Σάλτσα με γιαούρτι
Υλικά
- 1 μεγάλο αγγουράκι τουρσί
- 2 κουταλιές γλυκού σκόρδο
- αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού δυόσμο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 3 κύπελλα γιαούρτι με κρεμ-φρές
- μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού
- άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε μικρούς κύβους ή το τρίβετε. Πλένετε τον μαϊντανό, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε. Χτυπάτε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε το αγγούρι, το σκόρδο και ψιλοκομμένα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι. Διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Παραλλαγές: Για να μειώσετε τις θερμίδες αντικαταστήστε το ένα γιαούρτι με κρεμ-φρές. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα λίγα ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι και μερικές κουταλιές σούπας ηλιέλαιο.