Σάλτσα με μάνγκο
Υλικά
- 2 ώριμα μάνγκο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
- 1 φρέσκο τσίλι
- 3/4 φλιτζάνια ξύδι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού πιπερόριζα
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού τριμμένο κορίανδρο
- 1/2 κουταλιές γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού σκόνη μουστάρδας
- αλάτι
- 75 γραμμάρια σταφίδες
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το μάνγκο και κόβετε την ψίχα του σε λεπτές φέτες, αφαιρείτε το κουκούτσι. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε το τσίλι, το κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους. Προσθέτετε σκόρδο και τα λιώνετε όλα στο μίξερ με το ξύδι και τη ζάχαρη. Μετά τ’ ανακατεύετε με τα μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε ώσπου να πήξουν. Προσθέτετε τώρα αλάτι και σταφίδες. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Την αφήνετε όλη τη νύχτα να κρυώσει. Ταιριάζει με όλα τα πικάντικα κρέατα σχάρας. Προσθέτοντας και λίγη κρεμ-φρές, την σερβίρετε και σαν ντρέσινγκ σε μια σαλάτα από κουνουπίδι.