ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ
Υλικά
- 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1/2–1 τσίλι ξεσποριασμένο, κομμένο στη μέση
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού ρίγανη
- 1–2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
- 1–2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
- 1–2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Βάζετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το μίγμα της ντομάτας, τη ρίγανη και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά κι αφήνετε τη σάλτσα να κάτσει για 2 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.