Σάλτσα με τσίλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ

Υλικά

  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1/21 τσίλι ξεσποριασμένο, κομμένο στη μέση
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού ρίγανη
  • 12 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
  • 12 κουταλιές σούπας μαϊντανό
  • 12 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το μίγμα της ντομάτας, τη ρίγανη και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου.
  2. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά κι αφήνετε τη σάλτσα να κάτσει για 2 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply