Σάλτσα με βερίκοκο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάλτσα με βερίκοκο

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ξερά βερίκοκα
  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σκόρδο ξερό ή σκόνη
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 4 πιπερόριζες κονσέρβας
  • 23 κουταλιές σούπας σάλτσα με σόγια
  • Σταγόνες worchester σος

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τα βερίκοκα όλη τη νύχτα σε νερό. Την επομένη τα λιώνετε με το υγρό τους στο μίξερ. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Τα τσιγαρίζετε σε καυτό λάδι. Προσθέτετε τον πολτό βερίκοκου το σκόρδο και τα βράζετε όλα, ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα. Ψιλοκόβετε την πιπερόριζα και την προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με κουταλιές σούπας σούπας από το σιρόπι της. Προσθέτετε σάλτσα worchester και σόγιας. Σερβίρετε τη σάλτσα με σουβλάκι, ψάρι ψητό και μπιφτέκια σχάρας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply