Σάλτσα ντιάμπλ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάλτσα ντιάμπλ

Υλικά

  • 75γραμμάρια Μπέικον
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αγγουράκια τουρσί
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας κάπαρη
  • 3 κουταλιές σούπας καλαμπόκι κονσέρβας
  • 1 /8 λ. κέτσαπ ντομάτας
  • 6 κουταλιές σούπας άγλυκη σαντιγί
  • 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • σάλτσα ταμπάσκο
  • σάλτσα γουόρτσεστερ

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τσιγαρίζετε σε 1 κουταλιές σούπας σούπας λάδι. Μετά το βγάζετε και το φυλάτε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ψιλοκόβετε τα τσιγαρίζετε στο λάδι, αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε τα αγγουράκι στραγγίζετε την κάπαρη και το καλαμπόκι. Ανακατεύετε σ’ ένα μπολ το μίγμα κρεμμυδιών-σκόρδου με το υπόλοιπο λάδι, με το κέτσαπ, με τη σαντιγύ και με τη μαγιονέζα. Προσθέτετε τα αγγουράκια, την κάπαρη και το καλαμπόκι. Προσθέτετε στη σάλτσα αλάτι, ταμπάσκο και σάλτσα γουόρτσεστερ. Την σερβίρετε και την πασπαλίζετε με τα κομμάτια του μπέικον. Ταιριάζει με όλα τα ωμά λαχανικά και με κρύο κρέας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply