Σάλτσα ντομάτας με πιπεριές
Υλικά
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλιές γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 900 γραμμάρια ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονσέρβας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβας στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι 10′, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί, αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για λίγο. Ρίχνετε τις ντομάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να πάρουν βράση. Βράζετε με το σκεύος ξεσκέπαστο 15′, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και η σάλτσα να δέσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 5′ ακόμη. Αφαιρείτε τη δάφνη και δοκιμάζετε το αλατοπίπερο.