Σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 κιλό μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 κοφτό κουταλιές γλυκού αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελάχιστη ζάχαρη
- λίγο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι ωσότου μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες,αφού αφαιρέσετε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόβετε σε φέτες. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το μυρωδικό. Βράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά 1/2 ώρα ή ωσότου πήξει αρκετά, χωρίς να την ανακατεύετε, για να μη λιώσουν οι ντομάτες. Η σάλτσα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα ζυμαρικά, τις πίτσες και για τα κοκκινιστά κεφτεδάκια.