Σάλτσα ψητού πουαβρέντ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάλτσα ψητού πουαβρέντ

Υλικά

  • 200 γραμμάρια κονιάκ
  • ντεμί γκλας (με 1 κύβο ζωμό βοδινού και κορν-φλάουρ)
  • μερικούς κόκκους πράσινου και κόκκινου πιπεριού
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • 20 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. ντεμί γκλας:Βράζετε σε 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό τον κύβο βοδινού, για 10′. Προσθέτετε λίγο κορν-φλάουρ και ανακατεύετε γρήγορα, να δέσει λίγο και την αφήνετε να κρυώνει.
  2. Λιώνετε τα 20 γραμμάρια βουτύρου σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τους κόκκους του πράσινου και κόκκινου πιπεριού και τους αφήνετε για 2′. Ρίχνετε το κονιάκ και ανάβετε φωτιά. Αφήνετε αναμμένη τη φλόγα για 2′. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την ντεμί γκλας, που έχετε ήδη ετοιμάσει. Ανακατεύετε καλά την σάλτσα ψητού και σερβίρετε ζεστή.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply