Σάλτσα βινεγκρέτ Νο1
Υλικά
- 2 σφιχτά βρασμένα αυγά
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μουστάρδα
- 6 κουταλιές σούπας ξύδι από κρασί
- 10 κουταλιές σούπας λάδι
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- ρίγανη
- δυόσμο και μαϊντανό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τ’ αυγά. Περνάτε 1 αυγό από τη σίτα και χοντροκόβετε το άλλο. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Χτυπάτε σ’ ένα μπολ τη μουστάρδα με το ξύδι, μετά προσθέτετε λίγο, λίγο το λάδι, ώστε να δημιουργηθεί μια βελουτέ σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Προσθέτετε επίσης τα ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα, αφού τα πλύνετε κα τα στεγνώσετε και το λιωμένο αυγό. Σερβίρετε τη σάλτσα και την πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο αυγό. Ταιριάζει με όλες τις πράσινες σαλάτες και με τα βρασμένα λαχανικά.