Σάλτσα βουτύρου
Υλικά
- 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 του φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι
- 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνια βούτυρο σε κομματάκια
- 2–3 κουταλιές σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε τα κρεμμύδια, το κρασί και το ξίδι σε μικρή κατσαρόλα και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ελαττωθεί το υγρό σε 3 κουταλιές σούπας περίπου. Προσθέτετε την κρέμα, λίγο αλάτι και το πιπέρι και σιγοψήνετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να ελαττωθεί ξανά σε 3 κουταλιές σούπας, Προσθέτετε το κόλιαντρο (προαι-ρετικά). Βάζετε το μείγμα σε χαμηλή ‘4 φωτιά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα κομματάκια βουτύρου και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
ΙΔΕΑ: Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα βουτύρου με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι, μανιτάρια σοταρισμένα και κρουτόν.