Σάλτσα βουτύρου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάλτσα βουτύρου

Υλικά

  • 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 του φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι
  • 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνια βούτυρο σε κομματάκια
  • 23 κουταλιές σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε τα κρεμμύδια, το κρασί και το ξίδι σε μικρή κατσαρόλα και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ελαττωθεί το υγρό σε 3 κουταλιές σούπας περίπου. Προσθέτετε την κρέμα, λίγο αλάτι και το πιπέρι και σιγοψήνετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να ελαττωθεί ξανά σε 3 κουταλιές σούπας, Προσθέτετε το κόλιαντρο (προαι-ρετικά). Βάζετε το μείγμα σε χαμηλή ‘4 φωτιά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα κομματάκια βουτύρου και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

ΙΔΕΑ: Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα βουτύρου με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι, μανιτάρια σοταρισμένα και κρουτόν.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης