Σαμουσάδες
Υλικά
Για τα φύλλα
- 6 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Βούτυρο λιωμένο !Για το άλειμμα των φύλλων
- Λάδι !Για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
- 6 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο
- 3 κουταλιές σούπας σουσάμι
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια μέλι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, προσθέτετε το λάδι ζεστό και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, ρίχνετε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα και το χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνετε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι. Τα ζυμώνετε προσθέτονται λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μια ζύμη λίγο σφιχτή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα και τη χωρίζετε σε τέσσερις μπάλες. Βάζετε σε μια λεκάνη την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το σουσάμι και τα ανακατεύετε. Ανοίγετε με τον πλάστη δύο φύλλα, τα αλείφετε με βούτυρο και τα πασπαλίζετε με μείγμα καρυδόψιχας. Τυλίγετε με τον πλάστη κάθε φύλλο σε ρολό, τραβάτε προσεκτικά τον πλάστη και μένει το ρολό τυλιγμένο και ζαρωμένο. Το πιέζετε για να πλατύνει λίγο και το κόβετε σε λοξά κομμάτια. Βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζετε τα κομμάτια, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε πάνω σε σχάρα για να στραγγίξουν. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό και τα βράζετε για 8 λεπτά. Προσθέτετε λίγους λίγους τους σαμουσάδες στο σιρόπι, τους αφήνετε για 3 λεπτά και τους τοποθετείτε σε πιατέλα.