Σανγκριά φράουλα πορτοκάλι
Υλικά
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 γαρίφαλα
- 1 κλαράκι κανέλα
- 3 φέτες λεμόνι
- 2 φακελάκια τσάι με άρωμα βατόμουρου
- 1 μπουκάλι λευκό, ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνια του καφέ κονιάκ
- 250 γραμμάρια φράουλες
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
- Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα το τσάι με άρωμα βατόμουρου. Βάζετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τις φράουλες κομμένες σε φέτες. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Περιχύνετε το μείγμα με το κονιάκ. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και ρίχνετε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού. Αδειάζετε μέσα το λευκό κρασί και το αρωματικό τσάι. Προσθέτετε παγάκια κατά βούληση.