Σανγκρία παντς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σανγκρία παντς

Υλικά

  • Διάφορα φρούτα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Ζάχαρη ή σιρόπι ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο
  • 2 λίτρα κρασί κόκκινο ή ροζέ
  • 1/2 μπουκάλι λευκό ρούμι ή 1 μπουκάλι κουρασάο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε μερικά φρούτα σε ροδέλες ή σε τέταρτα (ανανά, ροδάκινο, μπανάνα, γκρέιπ φρουτ κτλ.). Κόβουμε σε ροδέλες το πορτοκάλι και το λεμόνι μαζί με τη φλούδα. Τα βάζουμε όλα σε μπολ με το αλκοόλ της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο κι ένα κουταλιές γλυκού του καφέ κανέλα σε σκόνη. Βάζουμε όση ζάχαρη θέλουμε. Γεμίζουμε με κρασί. Ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για μιάμιση ώρα.
  2. Αν θέλουμε να το πιούμε παγωμένο, μπορούμε να προσθέσουμε παγάκια τη στιγμή που θα το σερβίρουμε.
  • Author: Greekouzina

 

Leave a Reply