Σανγκρία παντς
Υλικά
- Διάφορα φρούτα
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Κανέλα σε σκόνη
- Ζάχαρη ή σιρόπι ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο
- 2 λίτρα κρασί κόκκινο ή ροζέ
- 1/2 μπουκάλι λευκό ρούμι ή 1 μπουκάλι κουρασάο
Εκτέλεση
- Κόβουμε μερικά φρούτα σε ροδέλες ή σε τέταρτα (ανανά, ροδάκινο, μπανάνα, γκρέιπ φρουτ κτλ.). Κόβουμε σε ροδέλες το πορτοκάλι και το λεμόνι μαζί με τη φλούδα. Τα βάζουμε όλα σε μπολ με το αλκοόλ της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο κι ένα κουταλιές γλυκού του καφέ κανέλα σε σκόνη. Βάζουμε όση ζάχαρη θέλουμε. Γεμίζουμε με κρασί. Ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για μιάμιση ώρα.
- Αν θέλουμε να το πιούμε παγωμένο, μπορούμε να προσθέσουμε παγάκια τη στιγμή που θα το σερβίρουμε.