Σάντουιτς με μπέικον και τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάντουιτς με μπέικον και τυρί

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί !Για τοστ
  • 8 φέτες έμμενταλ
  • 8 φέτες μπέικον
  • 12 κουταλιές σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Για την επάλειψη του σάντουιτς:

  1. κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί
  2. αυγό, χτυπημένο
  3. Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ ψήνουμε τις φέτες του μπέικον και όταν γίνουν τραγανές, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Σε μια φρυγανιέρα ψήνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το τριμμένο έμενταλ και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.
  6. Βάζουμε μια φέτα του τοστ σε ένα πιάτο και απλώνουμε από πάνω μια φέτα μπέικον και μια φέτα έμενταλ.
  7. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλες 3 φέτες. Περιχύνουμε την τελευταία φέτα με λίγο από το μείγμα με το αυγό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία !Για τις 4 υπόλοιπες φέτες. Βάζουμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί και τα ψήνουμε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά, ώστε να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
  8. Ανοίγουμε λίγο τις φέτες και σερβίρουμε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply