Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ ψήνουμε τις φέτες του μπέικον και όταν γίνουν τραγανές, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Σε μια φρυγανιέρα ψήνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το τριμμένο έμενταλ και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.
Βάζουμε μια φέτα του τοστ σε ένα πιάτο και απλώνουμε από πάνω μια φέτα μπέικον και μια φέτα έμενταλ.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλες 3 φέτες. Περιχύνουμε την τελευταία φέτα με λίγο από το μείγμα με το αυγό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία !Για τις 4 υπόλοιπες φέτες. Βάζουμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί και τα ψήνουμε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά, ώστε να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.