Σάντουιτς με ψητά μανιτάρια
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά
- 2 στρογγυλά ψωμάκια
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
- αλάτι – πιπέρι
Για τη μαγιονέζα:
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού μαγιονέζα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιές σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρεμμύδι στα δύο και μετά σε λεπτές φετούλες. Ζεσταίνετε κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη μαυρίσουν. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα κρατάτε στην άκρη. Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι τα μανιτάρια και τα ψήνετε στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αλατοπιπερώνετε. Κόβετε τα ψωμάκια οριζόντια στη μέση και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της μαγιονέζας και τη μοιράζετε πάνω στα ψωμιά (και στα 4 κομμάτια). Βάζετε από 1 μανιτάρι σε 2 μισά κομμάτια ψωμιού. Πάνω μοιράζετε το κρεμμύδι που σοτάρατε και το μαϊντανό. Τα σκεπάζετε με τα άλλα κομμάτια ψωμιού.
- Τα σερβίρετε πάνω σε φύλλα σαλάτας.