Σάντουιτς με σαρδέλες
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 200 γραμμάρια σαρδέλες ψημένες στο γκριλ
- χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 2 κουταλιές σούπας Γούστερ σος
- 1 πρέζα μουστάρδα σε σκόνη
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ψωμάκια ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο
- πιπέρι
- 4 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
- 4 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από τις σαρδέλες και τα ψωμάκια. Τα αφήνετε στη φωτιά για 15″-30″, προσθέτετε τις σαρδέλες και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε το φαγητό σε δυνατή φωτιά για 2′-2 1/2′.
- Σερβίρετε στα πιάτα μια σαρδέλα και μια ροδέλα ντομάτας πάνω σε κάθε ψωμάκι και διακοσμείτε με ένα κλαράκι ρίγανης.