Σαρδέλες φούρνου με αρωματικά
για 4 μερίδες
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 4 φέτες ψωμί τοστ
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 χούφτα φρέσκα ανάμεικτα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός, μυρώνια, θυμάρι)
- ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 λάιμ κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Φιλετάρετε τις σαρδέλες (πιάνετε με το ένα χέρι σας το σώμα της σαρδέλας και με το άλλο χέρι αφαιρείτε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά με τα εντόσθια). Ξεπλένετε τα φιλετάκια της σαρδέλας και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Τρίβετε το ψωμί του τοστ στο πολυμίξερ μέχρι να γίνει ψίχουλα. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά και τα ανακατεύετε με το ψωμί του τοστ και το ξύσμα του λάιμ. Απλώνετε σε ένα ταψί το μείγμα ψωμιού με τα αρωματικά και στρώνετε με τη σειρά τις σαρδέλες. Βάζετε ενδιάμεσα τις φέτες του λάιμ, αλατίζετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.