Σαρδέλες παναριστές
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες μεγάλες
- ξίδι για ράντισμα των ψαριών
- αλεύρι, νερό, γαλέτα !Για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γκρεμολάτα
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμό δύο λεμονιών
- ξύσμα ενός λεμονιού
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις σαρδέλες κάτω από νερό της βρύσης κι αφαιρείτε το κεφάλι και μαζί το μεσαίο κόκαλο με προσοχή να μη χωρίσουν στα δύο. Τις αφήνετε σε ταψάκι και τις περιχύνετε με ξίδι. Τις περνάτε από το αλεύρι και τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Αναμειγνύετε με ένα πιρούνι τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ. Σερβίρετε τις σαρδέλες σε μια πιατέλα ακτινωτά και τις συνοδεύετε με τη σάλτσα γκρεμολάτα.