Σαρδέλες πανέ

Please follow and like us:

Σαρδέλες πανέ
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας τα κεφάλια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Τα ανοίγετε, χωρίς να χωριστούν, και αφαιρείτε το κεντρικό κόκαλο. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τα αφήνετε για ½ ώρα. Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Παίρνετε ένα φιλέτο σαρδέλας, το αλευρώνετε, το βουτάτε στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φιλέτα και τα στρώνετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, τηγανίζετε τα φιλέτα, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα σερβίρετε ζεστά.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση