Σαρδέλες πανέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαρδέλες πανέ

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας τα κεφάλια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Τα ανοίγετε, χωρίς να χωριστούν, και αφαιρείτε το κεντρικό κόκαλο. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τα αφήνετε για 1/2 ώρα. Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Παίρνετε ένα φιλέτο σαρδέλας, το αλευρώνετε, το βουτάτε στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φιλέτα και τα στρώνετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, τηγανίζετε τα φιλέτα, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα σερβίρετε ζεστά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης