Σαρδέλες Σικελίας: νόστιμη παραδοσιακή σικελιανή συνταγή

Σαρδέλες Σικελίας: νόστιμη παραδοσιακή σικελιανή συνταγή

Οι σαρδέλες Σικελίας είναι μια νόστιμη και παραδοσιακή σικελιανή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις αρωματικές νότες των βότανων, του σκόρδου και του λεμονιού με την πλούσια γεύση των σαρδελών. Είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό που μπορεί να συνοδεύσει το γεύμα σας με στυλ. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δημιουργήσετε τις σαρδέλες Σικελίας:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαρδέλες Σικελίας

Ψαράκι για σήμερα; Τι καλύτερο από σαρδέλες. Δείτε την συνταγή μας και χαρίστε νόστιμες εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1216 σαρδέλες ανάλογα με το μέγεθος
  • 4 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 6 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι
  • 1/4 κουταλιές γλυκού τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • 4 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • 4 κουταλιές γλυκού τριμμένο σκόρδο
  • 12 φέτες ζαμπόν Πάρμας
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 12 μικρά φύλλα φασκομηλιάς
  • 3/4 φλιτζάνια ζωμό βοδινό
  • 3/4 φλιτζάνια ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις σαρδέλες καλά μέσα έξω και τις σκουπίζετε.
  2. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού και το λάδι με το αλάτι και αφήνετε τις σαρδέλες μέσα στη μαρινάτα αυτή περ. 6 ώρες, ενώ τις γυρίζετε πολλές φορές.
  3. Μετά τρίβετε με πιπέρι και τις γεμίζετε με 1 / 3 του δεντρολίβανου την κάθε μια, με τριμμένη ρίγανη και με το σκόρδο.
  4. Τυλίγετε κάθε σαρδέλα σε μια φέτα ζαμπόν, βάζετε τα ψάρια σε αλουμινένια φόρμα και τα ψήνετε στη σχάρα, περ. 15 λεπτά, ενώ τα γυρίζετε πολλές φορές.
  5. Ανακατεύετε το ζωμό βοδινού και το κρασί σε μια κατσαρόλα, την βάζετε πάνω στη σχάρα και αφήνετε το μίγμα να βράσει.
  6. Σερβίρετε τα ψάρια σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα κρασιού. Σερβίρετε μαζί φρέσκο άσπρο γαλλικό ψωμί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης