#sarlo #chourmades #greekouzina

Σαρλότ με χουρμάδες

Please follow and like us:

Σαρλότ με χουρμάδες
Πρσετοιμασία: 30' Ψήσιμο: 10' Αναμονή: 5 ώρες
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 300 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 200ml Γάλα φρέσκο
  • 100ml ρούμι
  • λίγο ηλιέλαιο !Για το άλειμμα
Για την κρέμα
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. χουρμάδες
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • λίγο αλάτι
Για την καραμέλα και το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό
  • χουρμάδες ολόκληρους
Εκτέλεση
  1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το ρούμι και το γάλα. Στρώνετε μια φόρμα για σαρλότ με αντικολλητικό χαρτί. Βυθίζετε τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα τοποθετείτε όρθια, στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, το ένα δίπλα στο άλλο.
Για την κρέμα:
  1. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στο μείγμα το τυρί, ενώ εξακολουθείτε το χτύπημα και κατόπιν τους χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια, χοντροκομμένους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι και τα ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις. Ρίχνετε την κρέμα στη φόρμα και την αφήνετε στο ψυγείο 5 ώρες. Όταν πρόκειται να τη σερβίρετε, την ξεφορμάρετε προσεκτικά.
Για να φτιάξετε την καραμέλα:
  1. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο και προσθέτετε το νερό. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου το μείγμα πάρει το χρώμα της καραμέλας. Βγάζετε με ένα πιρούνι κλωστές καραμέλας και τις απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λίγο ηλιέλαιο. Μόλις σκληρύνουν αφαιρείτε το χαρτί και γαρνίρετε με αυτές τη σαρλότ. Ολοκληρώνετε τη διακόσμηση με χουρμάδες που σκορπίζετε στην πιατέλα σερβιρίσματος.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση