Σαρλότ βατόμουρο
για 1 Σαρλότ:
Υλικά
- 1 απλό ρολό γεμισμένο με μαρμελάδα βατόμουρο
- για την κρέμα Βαυαρίας:
- 1/2 κουταλιές σούπας άγευστη ζελατίνη.
- 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
- 3 κρόκους αβγών
- 1/4 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνια γάλα
- 1 βανίλια
- 1/2 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος, παγωμένη
Εκτέλεση
- Παίρνετε ένα ρολό γεμισμένο με ζελέ βατόμουρου. Τυλίγετε το κέικ σφιχτά, το περιβάλλετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1ώρα, ώστε μετά να κόβονται εύκολα οι φέτες.
- Ετοιμάζετε την κρεμά Βαυαρίας:
- Βάζετε σε κατσαρόλι το νερό με τη ζελατίνη και την αφήνετε για 1 λεπτό. Τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
- Χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρόλι και αφήνετε να πάρουν βράση. Το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε 4 κουταλιές σούπας ζεστό γάλα στο μείγμα κρόκων. Βάζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κολλά η κρέμα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σουρώνετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα ζελατίνης. Βουτάτε το μπολ σε παγωμένο νερό και ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει.
- Με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
- Όταν η κρέμα κρυώσει λίγο, τη ρίχνετε στην κρέμα γάλακτος. Τη βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Στο μεταξύ, ξεπλένετε μια φόρμα 1 1/2 κιλού με κρύο νερό. Χωρίς να τη σκουπίσετε, την καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη.
- Κόβετε το ρολό σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις τοποθετείτε στη φόρμα τη μία δίπλα στην άλλη. Ρίχνετε την κρέμα Βαυαρίας. Το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη.