Σαρλότ βατόμουρο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαρλότ βατόμουρο

για 1 Σαρλότ:

Υλικά

  • 1 απλό ρολό γεμισμένο με μαρμελάδα βατόμουρο
  • για την κρέμα Βαυαρίας:
  • 1/2 κουταλιές σούπας άγευστη ζελατίνη.
  • 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
  • 3 κρόκους αβγών
  • 1/4 φλιτζάνια Ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος, παγωμένη

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε ένα ρολό γεμισμένο με ζελέ βατόμουρου. Τυλίγετε το κέικ σφιχτά, το περιβάλλετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1ώρα, ώστε μετά να κόβονται εύκολα οι φέτες.
  2. Ετοιμάζετε την κρεμά Βαυαρίας:
  3. Βάζετε σε κατσαρόλι το νερό με τη ζελατίνη και την αφήνετε για 1 λεπτό. Τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  4. Χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρόλι και αφήνετε να πάρουν βράση. Το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε 4 κουταλιές σούπας ζεστό γάλα στο μείγμα κρόκων. Βάζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κολλά η κρέμα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Σουρώνετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα ζελατίνης. Βουτάτε το μπολ σε παγωμένο νερό και ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει.
  6. Με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
  7. Όταν η κρέμα κρυώσει λίγο, τη ρίχνετε στην κρέμα γάλακτος. Τη βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  8. Στο μεταξύ, ξεπλένετε μια φόρμα 1 1/2 κιλού με κρύο νερό. Χωρίς να τη σκουπίσετε, την καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη.
  9. Κόβετε το ρολό σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις τοποθετείτε στη φόρμα τη μία δίπλα στην άλλη. Ρίχνετε την κρέμα Βαυαρίας. Το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  10. Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης