Σεφταλιές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σεφταλιές

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 3 σκέπες αρνίσιες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις σκέπες σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για να μαλακώσουν και τις απλώνετε σε πετσέτα για να στεγνώσουν. Ρίχνετε τα δύο είδη κιμά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το αυγό, το κρεμμύδι, την ντομάτα τριμμένη, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ζυμώνετε. Χωρίζετε το μείγμα σε κομματάκια και κόβετε τη σκέπη σε κομμάτια μεγαλύτερα από αυτά του μείγματος. Τυλίγετε κάθε κομματάκι γέμισης σε σκέπη, δίνοντας σχήμα σουτζουκιού, και συνεχίζετε, ώσπου να τελειώσουν σκέπη και γέμιση.
  2. Περνάτε τις σεφταλιές σε μικρές μεταλλικές σούβλες και τις ψήνετε στα κάρβουνα ή σε ψηστιέρα, ραντίζονται τις με κρασί, μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης