Σέλινο σαλάτα
Υλικά
- 2 μεγάλες σελινόριζες με τα φύλλα τους
- 100 γραμμάρια καρυδόψιχα
- 100 γραμμάρια ροκφόρ
- 1 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 5 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις ρίζες σέλινο με τα τρυφερά κλαράκια τους. Τις ψιλοκόβετε και τις βάζετε σε μια σαλατιέρα. Ρίχνετε σε καυτό νερό για 1 λεπτό τα καρύδια (ψίχα). Αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανακατεύετε την ψίχα με τα κομμάτια του σέλινου. Σκεπάζετε και τοποθετείτε τη σαλατιέρα στο ψυγείο.
Για την σάλτσα: Μέσα σε βαθύ σκεύος θρυμματίζετε με ένα πιρούνι το τυρί ροκφόρ. Προσθέτετε το μπράντι και ανακατεύετε καλά, ρίχνοντας τμηματικά κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ξίδι. Αφού το μείγμα γίνει λείο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα λίγο πριν σερβίρετε.