Σέρβικα φασόλια
Χρόνος: 20-25 λεπτά
Υλικά
- 250 γραμμάρια φασόλια ξερά
- 4 φλυτζάνια νερό
- 2 κύβους ζωμό κρέατος
- 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σέ κύβους
- 4 πράσα
- 2 πιπεριές (κόκκινη & πράσινη)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι
- 2 γαρύφαλα
- αλάτι
- πιπέρι, πάπρικα
- 1 κουταλιές σούπας ξύδι
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες.
- Βάζετε το νερό στη χύτρα και μόλις βράσει, προσθέτετε τα φασόλια και το κρέας. Κόβετε τα πράσα και τις πιπεριές σε φέτες και καθαρίζετε το κρεμμύδι. Μπήγετε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και προσθέτετε όλα τα υλικά στη χύτρα. Μαγειρεύετε το φαγητό για 20-25 λεπτά.