Σέρβικη σαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σέρβικη σαλάτα

Υλικά

  • 4 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
  • από 2 πράσινες και κόκκινες πιπεριές
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • 100 γραμμάρια άσπρο τυρί φέτα
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • άσπρο πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και τις πλένετε. Από τις κίτρινες πιπεριές αφαιρείτε μόνο τους σπόρους για να τις γεμίσετε. Στις άλλες πιπεριές αφαιρείτε και τα κοτσάνια, τις κόβετε στα τέσσερα και οριζόντια σε λεπτές λουρίδες. Βράζετε νερό με αρκετό αλάτι και ζεματάτε τις πιπεριές για 2 λεπτά, μετά τις ξεπλένετε με κρύο νερό, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Σερβίρετε τις κίτρινες πιπεριές σε πιατέλα. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και λιώνετε το σκόρδο μαζί με αλάτι.
  2. Λιώνετε τη φέτα με πηρούνι, προσθέτετε το σκόρδο και το ξύδι και λίγο λίγο λάδι. Δίνετε πικάντικη γεύση στη σαλάτα με αλάτι, πιπέρι και πιπεριά καυτερή. Προσθέτετε την κομμένη πιπεριά και τα κρεμμύδια και γεμίζετε τις κίτρινες πιπεριές με τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με ρίγανη και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply