Σφουγγάτο με αγκινάρες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σφουγγάτο με αγκινάρες

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 4 αγκινάρες
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 3 πατάτες
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο λάδι για το άλειμμα του σκεύους
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα, κόβετε το κοτσάνι και τις τρίβετε με το λεμόνι, κομμένο στη μέση. Αφαιρείτε το χνούδι με ένα κουταλιές γλυκού και τις Βάζετε σε λεκάνη με νερό και αλάτι. Τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στραγγίζετε τα λαχανικά, αφήνετε να κρυώσουν, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε μια λεκάνη και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο.
  2. Χτυπάτε τα αυγό, προσθέτετε το λαδί, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνετε στη λεκάνη με τις αγκινάρες. Προσθέτετε το μισό τυρί και το ανακατεύετε. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά, στρώνετε το μείγμα και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Το ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το σφουγγάτο και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply