Σφυρίδα με σάλτσα μανιταριών
για 4 άτομα
Υλικά
- 8 φέτες σφυρίδα πάχους 2 εκ.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 100 ml. λευκό κρασί
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Σβήνετε με τη γούστερ σος και το μισό κρασί και βράζετε 10′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι και τοποθετείτε εκεί τις φέτες της σφυρίδας. Αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 30′. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και σκορπίζετε γύρω γύρω το μείγμα με τα μανιτάρια. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε 10′ ακόμη. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.