Σφυρίδα με σος ρόκας και εστραγκόν

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σφυρίδα με σος ρόκας και εστραγκόν

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 4 φιλέτα σφυρίδας
  • αλάτι
  • 1 κουταλιές σούπας μείγμα λέμον-πέπερ

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 1 ματσάκι ρόκας ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόνη εστραγκόν
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζετε τα φιλέτα του ψαριού με το μείγμα λέμον-πέπερ και τα αλατίζετε. Τα ψήνετε στη σχάρα του φούρνου ή σε πλάκα μαντεμένια.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα:ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε τη ρόκα μαζί με τα κρεμμυδάκια. Οταν μαλακώσουν τα χορταρικά ρίχνετε το εστραγκόν και κλείνετε τη φωτιά.
  3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και ρίχνετε το μείγμα στη ρόκα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να μελώσει πάνω στη φωτιά για 4′-5′.
  4. Σερβίρετε τα φιλέτα του ψαριού σε ατομικά πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Συνοδεύετε τα φιλέτα με ρύζι ή πατατούλες
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης