Σφυρίδα με σος ρόκας και εστραγκόν
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 4 φιλέτα σφυρίδας
- αλάτι
- 1 κουταλιές σούπας μείγμα λέμον-πέπερ
Για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 1 ματσάκι ρόκας ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη εστραγκόν
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
- Πασπαλίζετε τα φιλέτα του ψαριού με το μείγμα λέμον-πέπερ και τα αλατίζετε. Τα ψήνετε στη σχάρα του φούρνου ή σε πλάκα μαντεμένια.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα:ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε τη ρόκα μαζί με τα κρεμμυδάκια. Οταν μαλακώσουν τα χορταρικά ρίχνετε το εστραγκόν και κλείνετε τη φωτιά.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και ρίχνετε το μείγμα στη ρόκα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να μελώσει πάνω στη φωτιά για 4′-5′.
- Σερβίρετε τα φιλέτα του ψαριού σε ατομικά πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Συνοδεύετε τα φιλέτα με ρύζι ή πατατούλες