Αυτή η συνταγή για σφυρίδα στον φούρνο με λαχταριστή σάλτσα ντομάτας και κρεμμύδια είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους γνωστούς και τους φίλους σας. Είναι μια απλή συνταγή που δημιουργεί μοναδικές γευστικές εμπειρίες για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Απολαύστε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο σφυρίδας στον φούρνο με την υπέροχη σάλτσα ντομάτας και κρεμμυδιών, προσφέροντας μια εξαιρετική γευστική εμπειρία στο τραπέζι σας.
PrintΣφυρίδα στον φούρνο
Αλλη μια εκλεκτή συνταγή για να εντυπωσιάσετε γνωστούς και φίλους. Δώστε απλά προσοχή στις οδηγίες μας και χαρίστε μοναδικές γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
- Total Time: 40 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 1 1/2 κιλό σφυρίδα ή συναγρίδα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το ψάρι, το κόβετε σε φέτες, το πλένετε και το στραγγίζετε. Στρώνετε τις φέτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε το ψάρι μετά κρεμμύδια. Τρίβετε τις δύο ντομάτες και τις βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στο ψάρι, κόβετε τις υπόλοιπες ντομάτες και τις στρώνετε από πάνω. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, προσθέτετε το κρασί και το βάζετε πάλι στο φούρνο, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει λίγη σάλτσα.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική