Σικαλίσιο ψωμί με κολοκυθόσπορο: μια εξαιρετική πρόταση

Αυτή η συνταγή για σικαλίσιο ψωμί με κολοκυθόσπορο είναι μια εξαιρετική πρόταση για τους λάτρεις των ψωμιών και των αρωματικών σπόρων. Παρόλο που δεν είναι μια απλή συνταγή, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας με προσοχή, η επιτυχία είναι σίγουρη.

Το σικαλίσιο ψωμί είναι γνωστό για την πλούσια γεύση και τη χοντρή, τραγανή κόρα. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση αλεσμένης σίκαλης, μαγιάς, εκχυλίσματος προζυμιού και εκλεκτών μπαχαρικών όπως αλάτι και σπόρους κύμινου για να προσδώσει γεύση.

Η ζύμη εμπλουτίζεται με τον κολοκυθόσπορο, προσδίδοντας μια μοναδική υφή και αρωματικότητα. Μετά το ζύμωμα και το ψήσιμο, το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και τραγανό ψωμί που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Αυτή η συνταγή αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτεί και είναι ιδανική για τους λάτρεις των ψωμιών και της αρτοποιίας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σικαλίσιο ψωμί με κολοκυθόσπορο

Μια εξαιρετική συνταγή για παρασκευή σικαλίσιου ψωμιού με κολοκυθόσπορο. Δεν κρίνεται εύκολη συνταγή. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, θα τα καταφέρετε.Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 180 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 750 γραμμάρια σίκαλη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 15 γραμμάρια εκχύλισμα προζυμιού
  • 1 κοφτή κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 κοφτή κουταλιές σούπας σπόροι κύμινου
  • 1 κουταλιές σούπας μέλι
  • 500ml χλιαρό νερό
  • 150 γραμμάρια καθαρισμένος κολοκυθόσπορος

Εκτέλεση

  1. Αλέστε τη σίκαλη ψιλή. Βάλτε το αλεύρι και ανακατώστε με την ξηρή μαγιά και το εκχύλισμα προζυμιού, Προσθέστε το αλάτι, το κύμινο, το μέλι και το νερό,
  2. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μθ στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Ζυμώστε μέσα στο μείγμα τον κολοκυθόσπορο.
  3. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο, ζυμώστε ξανά και πλάστε μια φραντζόλα. Βάλτε τη ζύμη πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου και αφήστε τη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Αλείψτε την επιφάνεια με νερό και βάλτε το στο φούρνο.

Notes

Φούρνος Ηλεκτρικός: 200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: θέση 3-4 (προθερμασμένος) μετά Ηλεκτρικός: 250 Υγραερίου: θέση 5 !Συμβουλή Οταν ψηθεί το ψωμί, αλείψτε το με ζεστό νερό, σβήστε το φούρνο και αφήστε το μέσα 5-10 λεπτά. Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 2 ώρες Χρόνος ψησίματος: πρώτα 45 λεπτά, μετά περίπου 10 λεπτά

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 55 mins
  • Category: Ψωμιά
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Ψωμί, σικαλίσιο, κολοκυθόσπορος,

Leave a Reply