σιμιγδαλόπιτα
Υλικά
- 3 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνια νερό
- 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνια ταχίνι
- 3/4 φλιτζάνια νερό
- 1/4 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
- αμύγδαλα ασπρισμένα
Σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 2–3 γαρίφαλα
- 1–2 ξυλαράκια κανέλας
Εκτέλεση
- Χτυπήστε καλά στο μίξερ το ταχίνι και τα 3/4 του φλιτζάνια νερό ανάμεικτο με το χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλα, το γαρίφαλο και τέλος το σιμιγδάλι. Βάλτε το μείγμα σε ταψί, ρίξτε επάνω τα αμύγδαλα και ψήστε σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά, περίπου. Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και περιχύστε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Σιρόπι:
- Βράστε 4-5′ όλα μαζί τα υλικά μέχρι να δέσει το σιρόπι.