Σκαλτσούνια με καρύδια και αμύγδαλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σκαλτσούνια με καρύδια και αμύγδαλα

Γίνονται: 25-30 κομμάτια

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 600 γραμμάρια καρύδια και αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 300 γραμμάρια μέλι
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλιές γλυκού κανελογαρίφαλα σε σκόνη
  • 1 φρυγανιά τριμμένη
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε για μερικά λεπτά ή ώσπου να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε καλά, να γίνουν σφιχτή ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο. Με φλιτζάνια, ποτήρι ή μεγάλο κουπάτ κόβετε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μεγάλο μπολ βάζετε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τα κανελογαρίφαλα και τη φρυγανιά και ανακατεύετε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Βάζετε από 1 κουταλιές σούπας γέμισης σε κάθε κομμάτι ζύμης και διπλώνετε, να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. Στερεώνετε καλά τις ενώσεις με νερό και αυγό, για να μην ανοίξουν. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως ή διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply