Τα σκαλτσούνια είναι νηστίσιμα γλυκά που φτιάχτονται με παραδοσιακό ελληνικό τρόπο ως επιδόρπιο, αλλά είναι ιδανικά και για όλες τις ώρες. Η συνταγή αυτή θα σας οδηγήσει στην παρασκευή αυτών των νηστίσιμων λαχταριστών σκαλτσούνιων. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται πολύπλοκη, με προσοχή στη λεπτομέρεια μπορείτε να την επιτύχετε.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν αλεύρι, ταχίνι, μέλι, μπέικιν πάουντερ για τα φύλλα, αμυγδαλόψιχα, καρυδόψιχα, σταφίδες, μαρμελάδα (νεράντζι, πορτοκάλι, λεμόνι) για τη γέμιση, ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα. Δείτε τις αναλυτικές μας οδηγίες.
Αυτά τα σκαλτσούνια είναι μια απολαυστική επιλογή για νηστεία και όχι μόνο. Απολαύστε αυτό το παραδοσιακό γλυκό με την υπέροχη γέμιση και το αφράτο φύλλο.
PrintΣκαλτσούνια νηστίσιμα
Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 50 mins
- Yield: 20
Υλικά
Για τα φύλλα:
- 7 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια ταχίνι
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
- 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια σταφίδες
- 4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα (νεράντζι, πορτοκάλι, λεμόνι)
Για το πασπάλισμα:
- Λίγο ανθόνερο
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το ταχίνι, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνια χλιαρό νερό, τα ανακατεύετε και ρίχνετε το μέλι, επίσης διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 30 λεπτά.
- Βάζετε σε μια λεκάνη την αμυγδαλόψιχα, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, τη μαρμελάδα και τα ανακατεύετε.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλα πλάτους 50 εκ. Κόβετε με ένα ποτήρι διαμέτρου 6 εκ. Βάζετε σε κάθε φυλλαράκι μία κουταλιές σούπας από το μείγμα, το κλείνετε σε μισοφέγγαρο και το πιέζετε στις άκρες του αφού τις βρέξετε με λίγο νερό, για να κολλήσουν.
- Τοποθετείτε τα σκαλτσούνια σε ένα ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα τυλίγετε σε άφθονη ζάχαρη άχνη.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Σκαλτσούνια, νηστίσιμα