Σκορδαλιά με πατάτες
Υλικά
- 1 μέτριο κεφάλι σκόρδο
- 400 γραμμάρια πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια σπορέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- ¼ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
- Ψήστε το σκόρδο ολόκληρο στους 180°C, για 50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά, κόψτε το στη μέση και πιέστε να βγει ο πολτός του. Βράστε τις πατάτες και στραγγιστέ τες. Χτυπήστε με το μίξερ σε μεσαίο μπολ τις πατάτες ζεστές μαζί με το σκόρδο. Προσθέστε το λάδι λίγο λίγο χτυπώντας συνεχώς. Προσθέστε το ξίδι και το θυμάρι και χτυπήστε. Ανακατώστε και το ζωμό λαχανικών.