Σκορδάτο κουνέλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σκορδάτο κουνέλι

Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνια ξίδι
  • 10 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 200 γραμμάρια λαδοτύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 μπαχάρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κουνέλι καλά, το κόβετε σε μερίδες και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό, το ξίδι και το δενδρολίβανο. Το αφήνετε για 5 ώρες, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και, μόλις ζεσταθεί, τηγανίζετε λίγο τις μερίδες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, το μπαχάρι, την κανέλα, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια, αφήνετε για λίγο και σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης