Σκορδομακάρονα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σκορδομακάρονα

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ζύμη απλή (στην οποία μπορείτε να προσθέσετε 1 αυγό + 2 κουταλιές σούπας λάδι)
  • 1 ολόκληρο σκόρδο (καθαρισμένο και χοντροκομμένο)
  • λάδι ή βούτυρο
  • αλατοπίπερο
  • μυζήθρα

Εκτέλεση

  1. Πλάθετε από τη ζύμη μακαρόνια σε λωρίδες (αν ανοίξετε φύλλο) ή μακρόστενα, με τα χέρια. Βράζετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό.
  2. Σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει (μπορείτε να περάσετε τη σάλτσα στο μπλέντερ). Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα σκόρδου. Πασπαλίζετε με μυζήθρα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply