Σκουμπρί ψητό
Υλικά
- 4 σκουμπριά περίπου από
- 300 γραμμάρια
- 1 κύβο βοδινό
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- χυμός από ένα λεμόνι
- άσπρο πιπέρι
- 2 ματσάκια μαϊντανό
- 4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα ψάρια απ’ έξω και από μέσα, τα σκουπίζετε. Λιώνετε το βούτυρο, προσθέστε τον κύβο το χυμό λεμονιού, και το πιπέρι και αλείφετε με το μίγμα τα ψάρια από μέσα και απ’ έξω. Πλένετε τον μαϊντανό και τον στεγνώνετε. Γεμίζετε κάθε ψάρι με 1/2 ματσάκι μαϊντανό, με 1 κλαδάκι δεντρολίβανο και ραντίζετε με σκόρδο. Όπως και για το κρέας της σούβλας ετοιμάζετε κλαδιά φουντουκιάς ή άλλα κλαδάκια και τα περνάτε από το πλάι στα ψάρια, έτσι ώστε να μην μπορούν να γλιστρήσουν και συγχρόνως να παραμένει κλειστή η κοιλιά. Μετά τα ψήνετε στη φωτιά ή στο γκριλ ώσπου να ροδοκοκκινίσει η πέτσα. Σερβίρετε μαζί μαγιονέζα, διάφορες σάλτσες και σαλάτα εποχής.
Προσοχή: Αν τα ψάρια είναι πιο μεγάλα, χαράξτε τα στα πλάγια για να ψηθούν καλά και από μέσα.