Τρίγωνα Σμύρνης

Σμυρνέικα τρίγωνα. Γνήσια παραδοσιακή συνταγή

Τα Σμυρνέικα τρίγωνα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σμυρνέικα τρίγωνα

Αναζητάτε ένα παραδοσιακό γλυκό που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους; Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για γλυκές λιχουδιές με αμύγδαλα που θα γεμίσουν το σπίτι σας με άρωμα φρεσκοψημένου βουτύρου και ζάχαρης. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τραγανή ζύμη με τη γλυκιά γεύση της αμυγδαλόψιχας και το αρωματικό σιρόπι, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε.

Με βασικά υλικά όπως το αλεύρι, τα αυγά και το βούτυρο, θα φτιάξετε μια πλούσια και τραγανή ζύμη που θα γεμίσει με την πλούσια γεύση των αμυγδάλων. Το σιρόπι με ανθόνερο προσθέτει μια επιπλέον νότα αρωματικής γλύκας, κάνοντας τις λιχουδιές αυτές ακόμη πιο ελκυστικές.

Ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα και δημιουργήστε ένα γλυκό που θα σας θυμίσει τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς και θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε ένα κομμάτι παράδοσης που θα μείνει αξέχαστο!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι
  • 8 αυγά μεγάλα
  • 1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
  • αλάτι, νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 κιλά περίπου αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 3 κιλά ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • ανθόνερο (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια του καφέ λάδι

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε στο κέντρο του μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το βούτυρο λιωμένο. Χτυπάμε ελαφρά και ζυμώνουμε με το αλάτι – νερό να γίνει μια σφιχτή ζύμη που την ανοίγουμε φύλλα λεπτά.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι. Αλείφουμε με πινέλο τα φύλλα και τα αφήνουμε.
  3. Αρχίζουμε να τυλίγουμε ελαφρά (θα γίνουν περίπου 5-6 φύλλα) μέχρι να σχηματιστεί πάχος – πλάτος δυο δάχτυλα περίπου.
  4. Κόβουμε έπειτα σε κύβους δυο πόντων και αρχίζουμε να ανοίγουμε σε φυλλαράκια τετράγωνα, προσεκτικά να μη σπάει η ζύμη (είδος σφολιάτας).
  5. Έχουμε το αμύγδαλο ανακατεμένο με λίγες κουταλιές σούπας ζάχαρη. Με κουταλιές γλυκού βάζουμε μια κουταλιές σούπας απ’ αυτό στη μέση του τετράγωνου μικρού φύλου και το κλείνουμε να σχηματιστεί τρίγωνο.
  6. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά περίπου, σκορπίζοντας στο ταψί κομματάκια βουτύρου.
  7. Δένουμε τη ζάχαρη με το νερό, ρίχνουμε το ανθόνερο, τα σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Notes

Επειδή γίνονται πολλά,αν θέλετε κάντε την μισή δόση.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: τρίγωνα

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης