Σμυρνέικοι μπακαλιαροκεφτέδες
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
- 1 φλιτζάνια ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- αλεύρι
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το μπακαλιάρο σε λεκάνη με νερό και τον αφήνουμε να ξαρμυρίσει καλά, αλλάζοντας τέσσερις φορές το νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη μέρα, τον ξεπλένουμε με καθαρό νερό, τον κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα και τον βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο και όταν έχει κάπως κρυώσει ο μπακαλιάρος τον ξεφλουδίζουμε, του βγάζουμε τα κόκαλα, τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το ανάλογο αλεύρι και τη σόδα. Ανακατεύουμε όλα μαζί καλά ώστε να γίνουν ένα μίγμα. Τηγανίζουμε τους μπακαλιαροκεφτέδες μας σε λάδι καυτό, παίρνοντας από το μίγμα 1 κουταλιές σούπας. Σερβίρονται ζεστοί και κρύοι.