Τα σνίτσελ γεμιστά στην κατσαρόλα είναι μια ευχάριστη παραλλαγή του κλασικού σνίτσελ που ενδυναμώνεται με νόστιμο γέμισμα.
Σε αυτήν τη συνταγή, τα λεπτά φιλετάκια κοτόπουλου (ή χοιρινού) σνίτσελ είναι τυλιγμένα γύρω από μια πλούσια γέμιση από ζαμπόν και τυρί, και μετά ψήνονται σε μια πλούσια σάλτσα που τα καθιστά αφράτα και γευστικά.
PrintΣνίτσελ γεμιστά στην κατσαρόλα
Τα σνίτσελ γεμιστά στην κατσαρόλα είναι μια ευχάριστη παραλλαγή του κλασικού σνίτσελ που ενδυναμώνεται με την νόστιμη γέμιση.
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1 κιλό σνίτσελ μοσχαρίσια
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 αγγουράκια τουρσί
- 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό 4 φέτες μπέικον
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
- 15 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
- 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- Οδοντογλυφίδες
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα σνίτσελ στη μέση και τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, τα αγγουράκια κομμένα σε φετάκια, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το μπέικον κομμένο σε κομματάκια, το μαϊντανό, μία κουταλιές σούπας μουστάρδα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Παίρνετε λίγο μείγμα, το βάζετε στην άκρη ενός σνίτσελ και το τυλίγετε σε ρολό. Το στερεώνετε με οδοντογλυφίδες και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα σνίτσελ. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα σνίτσελ, μέχρι να ροδίσουν. Τα σβήνετε με το κρασί και τα σιγοβράζετε. Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό, το θυμάρι και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνετε τις ελιές, αφήνετε να πάρουν μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τπ φωτιά. Σερβίρετε σε πιατέλα.
Notes
Οι χρόνοι προετοιμασίας, ψησίματος και τα διατροφικά στοιχεία για τα σνίτσελ γεμιστά στην κατσαρόλα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής και τις ποσότητες υλικών που χρησιμοποιείτε. Ακολουθούν γενικές εκτιμήσεις.
-
Χρόνος προετοιμασίας: Περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με την επιδεξιότητά σας στην κουζίνα και τον αριθμό των σνίτσελ που παρασκευάζετε.
-
Χρόνος ψησίματος: Περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος των σνίτσελ και την ισχύ της κατσαρόλας.
-
Διατροφικά στοιχεία: Οι διατροφικές τιμές θα εξαρτηθούν από τον τύπο του κρέατος που χρησιμοποιείτε (κοτόπουλο, χοιρινό κλπ), την ποσότητα των υλικών, και τον τρόπο παρασκευής. Συνήθως, τα σνίτσελ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, λίπη και θερμίδες, λόγω της φριτέζας και του γεμίσματος. Μπορείτε να μειώσετε την περιεκτικότητα σε θερμίδες αν χρησιμοποιήσετε υγιεινό λάδι για το ψήσιμο και περιορίσετε την ποσότητα των αλεύρων και του λαδιού που χρησιμοποιείτε στο γαρνίρισμα.
Προτείνεται να χρησιμοποιήσετε μια εργαλειοθήκη διαχείρισης διατροφικών στοιχείων για να υπολογίσετε τις ακριβείς διατροφικές τιμές ανάλογα με τα υλικά και τις ποσότητες που χρησιμοποιείτε στη δική σας συνταγή.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 15
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Σνιτσελ, κατσαρόλα,